Om projektet

Musik for Havet giver dine elever en spændende indføring i havets betydning og plastikforurening.

Vil du inspirere dine elever?

Hvordan kan vi engagere eleverne i vigtige miljøspørgsmål på en måde, der både er lærerig og motiverende? Musik for Havet er et unikt undervisningsforløb, der kombinerer musik, faglig viden og kreativ skabelse for at sætte fokus på havets betydning og de udfordringer, det står overfor – særligt plastikforurening.

Hvordan fungerer det?

Forløbet starter med et gratis foredrag, hvor dine elever får en spændende og interaktiv introduktion til havets økosystem, plastikforureningens konsekvenser og løsninger på miljøproblemerne. Foredraget giver konkrete eksempler og viden, som eleverne kan bruge til at reflektere over deres egen rolle og ansvar.

Efter foredraget

Efter foredraget får eleverne mulighed for at arbejde videre med emnet gennem et kreativt musikforløb, hvor de omsætter deres tanker og indsigter til en sangtekst og melodi. Som en del af projektet kan udvalgte elever indspille deres sang professionelt med den anerkendte musiker Wafande og producer Pharfar – og måske endda få den udgivet!

Hvad får eleverne ud af det?

  • Tværfaglig undervisning – inddrager både samfundsfag, naturfag og dansk/musik.
  • Aktiv læring – eleverne reflekterer over plastikforurening og havets betydning på en kreativ måde.
  • Kreativitet og samarbejde – styrker elevernes evne til at udtrykke sig og arbejde sammen om et fælles projekt.
  • Indblik i en professionel musikproces – fra idé til færdig indspilning i et lydstudie.
Vil du integrere projektet i din undervisning?

Som lærer kan du booke et gratis foredrag og give dine elever en unik mulighed for at lære om miljø og musik på en engagerende måde. Hvis du har elever, der brænder for at springe direkte ud i musikken, kan de også deltage uden foredrag – alene eller sammen med en ven.